Фикрет Окан и Галя Златева откриват съвместна изложба в зала „Иван Милев“ Съвместната изложба на Фикрет Окан и Галя Златева, озаглавена „Хармония“, ще бъде открита днес (19 февруари) в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в Казанлък. Експозицията съчетава рисунки и живопис на Фикрет Окан с колажи на Галя Златева.
Двамата творци работят заедно в своето ателие в павелбанското село Габарево. Първата самостоятелна изложба на Фикрет Окан е представена в Художествената галерия в Казанлък през 2018-а. Сред картините му могат да се открият както абстракции, така и рисунки и живопис, вдъхновени от реалния свят.
Окан е роден в Момчилград, но изкуството го довежда в Казанлък, където завършва Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Работил е като художник в различни предприятия, след което започва самостоятелната си дейност. Преди няколко години се установява в село Габарево, което често е и вдъхновението за творбите му.
Предстоящата експозиция ще бъде открита от директора на Художествената галерия д-р Пламен Петров. Тя ще може да бъде разгледана в зала „Иван Милев“ до 9 февруари.