Внимание: Етикети работят като светофари
Да бъдат въведени етикети в зелено, жълто, и червено, които да предупреждават за вредни съставки в хранителните продукти, предлагат експерти. Тази практика на светофарните цветове на етикетите се прилага в много страни. Шест от най-големите хранителни компании обявиха, че създават работна група за цветово предупреждение. Това съобщиха от Асоциация "Активни потребители". Според експертите, с този вид предупреждение не само че ще се ограничи консумацията на вредни храни, но и значително ще се намали масовото затлъстяване, което се превръща в сериозен проблем за днешните поколения.

Храните, които се препоръчва да се приемат с настъпването на пролетта, са ябълки, портокали, грейпрути, банани. От зеленчуците особено полезни сега са зелето, броколите, тиквата. Растителната храна съдържа необходимите за организма витамини и микроелементи, а и целулоза, която помага за регулиране на храносмилането и очиства червата. Включването на бобови растения и орехи е препоръчително.

Ако плодовете и зеленчуците, които се продават в околните магазини, не внушават доверие, може да ги замените със замразени или сушени, а целулозата да се набави от зърнени култури, пълнозърнести храни или гъби.