Дилара от "Завинаги" празнува рожден ден


31-вият си рожден ден празнува днес една от емблематичните красавици от турския сериал "Завинаги", който се излъчва у нас.

На 25 април 1989 година в Истанбул е родена Неслихан Арслан, актрисата, която е в ролята на Дилара, най-добрата приятелка на Сюрея и в един период съпруга на Адем.



Неслихан е възпитаничка на Музикалния факултет на Истанбулската консерватория. След това и Факултета по изящни изкуства на университета „Мимар Синан“. От това следва, че е повече музикант, отколкото актриса, но и с двете се справя еднакво добре.

Дилара е първата й рола пред българска публика.

Дебютира в киното през 2003 г. дебютира в Hayat Bilgisi („Наука за живота“) с Гьокче Бахадър (Лейля от „Листопад“) и Джейда Атеш (Ханде от „Огледален свят“).

Кариерата ѝ на малкия екран е подновена през 2016 г. със сериала „Семейство“ (Familya) с Айбюке Пусат (Елиф от „Кварталът на богатите“, от „Навсякъде ти“). Енис Аръкан и Еркан Колчак Кьостендил (Саадетин от „Искрите на отмъщението“, Шахин Гирай от „Кьосем“). Следва малка роля в комедийната драма Bartu Ben.


„Завинаги“ е трамплинът в актьорската ѝ кариера, а харизматичният, но пълен с неволи образ на Дилара, я превръща в любимка на публиката за отрицателно време.

Тя участва в арт декорацията на редица театрални постановки, а често интерпретира и музикалното оформление. Изявява се и като дубльор и стилист.

Последният ѝ проект се излъчва и в момента и в него тя има главна роля. Сериалът се казва „Камериерки“ (Hizmetçiler) и е турска адаптация на американската хитова поредица „Подли камериерки“ .