Феноменът 10 /10 вкарва Донка Симеонова в парламента ?

Директорката на ОУ " Кулата" в Казанлък Донка Симеонова е сигурен депутат, според получените преференции от нея в листата на "БСП за България".

Симеонова имаше шанса и щастието да бъде на 10-то място в листата на партията, изтеглила и номер 10 за своята бюлетина. Съгласно обработените протоколи в РИК, преференциите на Донка Симеонова са 4 597, което почти сигурно я извежда от 10-та позиция и нарежда на второ или трето място.

Общият брой гласове на БСП за България са 49 217 гласа. Така феноменът 10/ 10 е на път да отведе дългогодишната социалистка и настояща общинска съветничка от групата на БСП в Казанлък Донка Симеонова в 44-то Народно събрание.

Другият казанлъшки кандидат, но от партия ГЕРБ Борис Кърчев, който също е общински съветник, е получил по-малко преференции, от колежката си от БСП за България- преференциите на Кърчев са 3433 гласа.

сн: Борис Кърчев/ Казанлък. ком

Със сигурност и в листата на ГЕРБ ще има размествания, независимо че Кърчев бе под номер 2 в нея. Така или иначе и той сигурен депутат. Сигурно е, че и местата на тримата съветника, / тъй като депутат става и Халил Летифов от ДПС/, ще трябва да се попълнят от нови, ако те положат клетва като депутати. така ще се наложи в състава на Общинския съвет в Казанлък и в неговите комисии.

Водачът на ДПС Халил Летифов също е общински съветник.


сн: STZnews.bg-Халил Летифов

На изборите на 26 март в област Стара Загора гласуваха общо 169 226 избиратели или 56% от имащите право на глас.

Съгласно получените гласове, най- вероятното към момента разпределението на мандатите, преди вторичното разпределение на остатъците и гласовете от чужбина,е следното: ГЕРБ- 5 мандата, БСП- 4 мандата, ДПС-1 и Обединените патриоти -1.

ВОЛЯ на Веселин Марешки няма да получи мандат от Стара Загора .