Моника Динева, Йоанна Комитова и Борислав Асенов- новите заместници Адвокат Моника Динева, Борислав Асенов и икономистът Йоанна Комитова са тримата, които ще заместят избраните за депутати в неделя общински съветници от състава на местния парламент на Казанлък. Това показва справката в канцеларията на Съвета, на база листи от последните местни избори през 2015 година .
Моника Динева е бивш общински съветник. Тя ще заеме мястото на новоизбраната за депутат Донка Симеонова, директор на ОУ „Кулата“, която бе в листата на БСП за България, под номер 10. По всяка вероятност Динева ще поеме и ангажиментите на Симеонова, която бе зам. председател на ПК по образование и младежки дейности и член на ПК по здравеопазване.

сн: Моника Динева


На мястото на новоизбрания депутат Борис Кърчев ще влезе икономистката Йоанна Комитова. Тя вече има предишен опит като общински съветник. Кърчев до момента е председател на ПК по култура и член на ПК по устройство на територията.


На мястото на новоизбрания за втори поред депутатски мандат областен лидер на ДПС и общински съветник от партията Халил Летифов влиза Борислав Асенов. Не е ясно дали влизащият ще заеме поста на зам. председател на Общинския съвет в Казанлък, какъвто е Летифов към момента, поради това, че Асенов няма опит като старейшина.

сн: Борислав Асенов

Икономистът Халил Летифов бе член на две комисии в местния парламент на Казанлък- по устройство на територията и по бюджет, икономика и финанси.
Очаква се новите съветници да положат клетва в Общинския съвет на Казанлък, след като клетва положат досегашните титуляри в местния парламент.

Донка Симеонова, Борис Кърчев и Халил Летифов бяха избрани за депутати в 44 Народно събрание на Република България на проведените предсрочни парламентарни избори в неделя, 26 март.