За 18-а поредна година "Арсенал" отличи най-добрите сред своите работници, специалисти и служители. Още 51 отличници записаха имената си в Алеята на трудовата слава и остават в историята, която "Арсенал" твори вече 144 години, 98 от които са на територията на Казанлък.

Танцьори от Фолклорен ансамбъл „Арсенал” откриха тазгодишното тържество по награждаване на първите в труда – работници, технолози, конструктори, икономисти, хора от обслужващите звена, редови изпълнители и ръководители, имащи значим принос за развитието на най-голямото машиностроително предприятие в България.


Изпълнителният директор на „Арсенал - 2000” АД г-н Христо Ибушев, който връчи отличията на новите първенци, се обърна към всички тях:


„Ръководството благодари на всички отличени, които са се събрали днес заедно с нас! Благодари за вашите усилия, които не са само в този празничен момент, а всеки ден и всеки час, в който сте на работното си място и влияете на тези около вас със своя пример и опит. Това особено важи за по-младите, които ще ви следват, ще се учат и, защо не, един ден да станат по-добри?!

Доживяхме да ни сполети китайското проклятие: ”Да живеем в интересни времена!”. Но заедно, благодарение на вашия труд, усилия, отговорност и сплотеност, ние като едно цяло се държим и преодоляваме успешно предизвикателствата. Фактът, че можем да превъзмогнем тези трудни времена, кара ръководството да гледа с оптимизъм на 2022-ра и идващата 2023 година, а дори и в малко по-далечна перспектива".

Христо Ибушев не пропусна да благодари и на звено "Обществено хранене" с ръководител Йонка Велчева, благодарение на което празникът на най-добрите сред добрите арсеналци наистина стана вълшебен.

Първи сред отличените бяха арсеналските студенти, които се обучават или вече са приключили със следването на висшето си образование по Стипендиантската програма на дружеството.


След връчване на отличията на първенците за 2022 г., приветствие поднесе генералният директор на „Арсенал” г-н Николай Ибушев, който не спести похвалите си за перфектното протичане на тържествената церемония.


„Искам да кажа, че тази традиция за Алея на трудовата слава не е от времето, когато станах директор, аз само я възродих. Помня я от 50-те години, когато бях малко дете - сподели инж. Николай Ибушев, който през м. септември направи своя четвърт век като ръководител на "Арсенал". - Аз много харесвах това събитие, защото тук ме водиха мама и татко и ме черпиха в този стол. Баща ми беше 12 години ударник в Алеята на трудовата слава... Благодаря ви за това, че сте поредните отличници, доказали себе си в труда.
Вашите снимки ще стоят на Алеята на славата една година, но след това ще ви сменят други, също толкова достойни. Вие влизате в историята на "Арсенал" като едни от най-добрите, най-дисциплинираните, най-кадърните и най-знаещите и можещите хора. Една година обаче ще отмине бързо, но искам да се обърна към вас с молба, да ме разберете правилно. Искам всеки от вас в цеховете да стане настойник на поне един по-млад човек, за да подготвите следващите отличници в Алеята на славата."

Генералният директор на "Арсенал" подчерта и нещо, което е особено важно не само за арсеналци, за казанлъчани, но и за целия Старозагорски регион и за България: „Арсенал” в момента се развива много добре, запомнете това - много добре! Както казва директорът по финансовите въпроси Янко Костадинов - ние изпреварваме инфлацията, тя ни гони! Това е наистина така и гарантирам, че и следващите години ще е така. Всичко това е благодарение на вас, на директорите, на колегите ви, на всеки един от нас, но не забравяйте че утре, след две, три, пет години ще дойдат нови хора, като вашата задача е вие да ги научите, а ние само ще помагаме. Бъдете достойни да го направите и нека това да е най-главната задача! Това, че вие работите перфектно е много добре, благодаря ви сърдечно, искрено се радвам и вълнувам, но запомнете, влизайки в историята на "Арсенал", влезте като учители и настойници на бъдещите кадри!"

Инж. Николай Ибушев обърна внимание и на факта, че ръководството на "Арсенал" и направление "Образование и квалификация" в дружеството с ръководител инж. Владимир Чучумишев създават много добри условия за обучението на студентите от структурите на завода. И отново подчерта, че без помощта и подкрепата на доказалите се в своята сфера специалисти, не би се получил очакваният резултат.

"Бъдете достойни първенци и утрешни настойници и възпитатели на следващото поколение, защото тази Алея на трудовата слава не трябва да остане празна. Там трябва да има отличници, дори и такива, възпитани от вас.

Още веднъж ви благодаря! Пожелавам ви здраве, щастие, на Вас и Вашите семейства, отдайте своя труд и познание на бъдещите поколения!”, обърна се с много емоция към арсеналските отличници за 2022 г. генералният директор на дружеството. А след официалната част той и членовете на ръководните екипи на "Арсенал" АД и "Арсенал - 2000" АД поздравиха всеки един от присъстващите с наздравица.