И в Павел баня  ще питат за бежанците

Общинският съветник от БСП и председател на групата съветници на партията в местния парламент на община Павел баня Атанас Пъдев, който е и бивш депутат, ще внесе утре официално питане до кмета на общината Станимир Радевски затова дали се оглеждат терени на територията на общината за превръщането им в бежански лагери и идвала ли е комисия с тази цел. Това съобщи днес самият Атанас Пъдевпо време на предизборна среща на казанлъчани с кандидата за президент на Левицата генерал Румен Радев.

Пред zakazanlak.bg Пъдев изрази тревогата си, че принципно "тези въпроси се решават на тъмно от гражданите и те са поставени пред свършен факт, както и кметовете." По думите му, утре след като бъде депозирано питането му по официален ред, ще се изчака едноседмичния срок за отговор от кмета на общината и ако такъв не последва, ще внесе искане за извънредна сесия на Общинския съвет в Павел баня с този въпрос.

Според неофициална информация, стигнала до общинския съветник, на територията на община Павел баня имало 4 терена, които се оглеждали за тази цел.Точно преди 3 години именно Атанас Пъдев, в качеството си тогава на депутат от Левицата, алармира местната общественост, че полицейската школа в Казанлък, се оглежда от тогавашните управляващи за бежански лагер. Последваха протести на местното гражданство и голям митинг в центъра на града. Категоричната позиция на казанлъчани, отказа управляващите от първия кабинет на премиера Борисов от това им намерение.


Преди три дни питане в същия дух и свързано с броя на бежанците в община Казанлък, бе внесено и от общинския съветник от Левицата в Казанлък Пламен Караджов. Той попита кмета на общината Галина Стоянова, колко са бежанците в общината и къде са настанени? Кметът Стоянова трябва да отговори на питането на съветника на предстоящото на 27 октомври - четвъртък поредно заседание на Общинския съвет в града.