Десетки казанлъчани застават с имената и лицата си в подкрепа на непартийната група.
За да продължи промяната в работата на Общинския съвет и в Казанлък да има повече положителни резултати, е нужно Експертите в Съвета да са повече. Около това се обединиха десетки жители на общината, симпатизанти и активисти на Експерти за Казанлък по време на среща с кандидатите от листата на непартийната група.
„Всеки живее със своята надежда. Затова ние не сме спирали да вярваме в каузите, за които се борим. Ние заставаме с лицата си и казваме „Това съм аз!“. Основният ни крайъгълен камък си остава в Общинския съвет да създадем необходимите условия за адекватна работа, която да бъде насочена само и изцяло към благото за казанлъчани”. С този призив се обърна Николай Ибушев, водач на листата на Експерти за Казанлък, към събралите се симпатизанти и активисти.

Голяма част от тях не пропуснаха открито да заявят готовността си по време на предизборната кампания да апелират за това хората да направят осъзнат и мотивиран избор за повече експертност, професионализъм и диалогичност в Общинския съвет. Ибушев обясни, че главната цел на Експерти е да създадат условия в Съвета, при които нещата да се случват и идеите и проектите да се сбъдват.
Кандидатите за съветници от групата на Експерти за Казанлък също призоваха казанлъчани да упражнят правото си на вот и да го направят мотивирано и съзнателно.
„Да поддържаш каузата на Експерти за Казанлък е модел и това е бъдещето, към което всички се стремим. Водещо през този мандат на Общинския съвет ще бъде подобрението на градската среда и подобряването на условията за живот. Вниманието ни ще бъде насочено главно към местата, където има деца, тъй като те са значимата единица в живота ни“, каза председателят на щаба Янко Запрянов.
Експерти гарантираха, че ако жителите на общината отново им гласуват сериозно доверие, ще продължат да променят работата на Общинския съвет за постигане на положителни резултати.
Основен стожер във философията на групата ще продължи да бъде желанието за диалогичност между групите в Общинския съвет, професионализъм в изготвянето на проекти и решения, прагматичност при решаването на проблеми, откритост и прозрачност пред казанлъшката общественост. „Това, което правим ние, е да пренасяме успешните модели на управление от нашите предприятия и фирми върху работата на общината. Ние искаме да вкараме разум в Съвета. Казанлъчани вече разбраха, че идеите и намеренията ни са чисти“, обясниха Експертите.
От групата не пропуснаха да насочат вниманието на присъстващите и към изключително силната листа, в която са събрани ярки личности с голямо значение за развитието на бизнеса, образованието, туризма и други обществени сфери. На същия факт акцентираха и активистите, които споделиха, че останалите кандидати за Съвета не могат да се конкурират с имената в листата на Експерти.

По време на срещата се роди идеята симпатизантите да изразят подкрепата си за Експерти като застанат с имената и лицата си в подкрепа на непартийната листа, с доказани професионалисти. Това, което отличава избирателите на Експерти от избирателите на партиите, е мотивацията, откритостта и гордостта от направения избор, категорични бяха те.

Поради засиления интерес към открита подкрепа за Експерти за Казанлък, групата стартира инициативата „Аз искам повече Експерти в Общинския съвет”. Всички казанлъчани вече имат възможността да засвидетелстват доверието си към фигурите в листата на непартийната група.
За целта те могат да заснемат и изпратят в Предизборния щаб или във Фейсбук профила на Експерти клип, обръщение или снимка (селфи) в подкрепа на непартийната листа.