Актьорът, станал популярен с участието си в култовия български сериал „Под прикритие”, Ивайло Захариев ще бъде гост на Втория национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри” в Казанлък. За това съобщиха организаторите на фестивала от Народно читалище „Искра – 1860” – председателят на читалищното настоятелство Теодора Иванова и директорът на фестивала, неговите „душа и сърце”, Лъчезар Йорданов.

Второто издание на фестивала ще стартира на 26 април и ще продължи 4 дни, като финалът е на 29 април с връчване на наградите на отличените участници, определени от специално 3-членно жури. Тази година конкурсът ще премине под мотото “Изкуството – пламък на въображението и личността”.

Обновената зала на НЧ „Искра – 1860” ще даде сцена на 20 постановки на младежки театрални формации от 14 български града с над 250 участници. За младите таланти ще бъдат проведени и две творчески работилници, като за едната от тях домакините очакват актьора Ивайло Захариев.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, със съдействието на Фондация „Васил Самарски” и Общински театър „Любомир Кабакчиев”. Партньор на изданието е и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, като на 27 април ще бъде направена и презентация на Академията пред бъдещите професионални театрали.

По думите на Лъчезар Йорданов, много граждани и фирми са подкрепили младежкия фестивал за театрално изкуство, който набира скорост в Казанлък. А поводът да бъде обявен месец преди неговото начало е 27 март – Международният ден на театъра.