Две безплатни представления от афиша на театър " Любомир Кабакичев" са Великденският дар за казанлъшката публика.

Утре - 12-ти април от 19 часа на сцената на НЧ "Искра" трупата на театъра играе "Оркестър Титаник" на Христо Бойчев.

Ден по-късно, на 13-ти април по същото време пак в читалището ще се изграе и най- новата постановка на общинския театър в Казанлък, чиято премиера бе в рамките на тазгодишните Чудомирови празници "Господин Милионерът". Режисьор и сценарист на постановката е директорът на театъра Димитър Кабаков.

И за двете представления входът е свободен, само с покани, които могат да бъдат взети от Информационния център на улица "Искра" 4 в града.

С тези две заглавия театърът в Казанлък стартира своя инициатива, която предвижда срещу спомощестователство от казанлъшки фирми и меценати, от хора с духовни стремления и потреби, в размер на 20 хиляди лева годишно ежемесечно трупата на театъра да играе всяка седмица по едно безплатно представление или общо 4 в рамките на месеца.

Тези представления ще са за различни видове публика и ще са със свободен вход за всички, които искат да отидат на театъра, но не могат да си го позволят.

Време е, не можем да чакаме да имаме пари, за да се погрижим за онова, което не струва пари, но без което няма да ни има, е философята за тази нова инициатива на казанлъшкия театър.

Плановете на театрали и директора на общинския театър "Любомир Кабакчиев" са за една година безплатните представления за малки големи, които театърът да играе на казанлъшка сцена да са 40.

Надяваме се,че инициативата ни ще срещне радушен прием сред имащите хора и фирми в града, убедени са от казанлъшкия театър.