Казанлък е град, който впечатлява с гостоприемството си и виждаш хора, които могат добре да работят и добре да почиват. Така видя града кметът на Толиати Сергей Андерев, който е гост на тазгодишните празници в Долината на тракийските царе. Андреев е начело на делегация от побратимения на Казанлък руски град, в която са включени представители на общинската управа на Толияти и главният лекар на в 1-ва Толиятска болница д-р Евгений Сакеев.
Като част от визитата си в Казанлък, кмемът на Толиати посети фирма „Арсенал“ и се срещна с нейното ръководство. Изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев запозна руските гости с историята на най- голямото предприятие от българския ВПК, неговата продукция, дискутираха и теми, свързани с двата народа. В разговорите участва и кметът на община Казанлък Галина Стоянова.




По-късно руските гости посетиха и фирмения музей, където разгледаха богатата експозиция от музейните експонати. „Впечатлен съм от историята на този голям завод, какато и това, че той има същото значение за вашия град, както заводте на „Автоваз“ в Толиати, каза за сайта zakazanlak.bg Сергей Андреев.




В близките месеци предстои българска компания да започне продажбата на продукция на автомобилния завод в Толиати, сподели още кметът на един от големите руски градове. Сергей Андреев изрази надежда в Казанлък да бъде открик и дилърски център за тази цел.
В нашия град има интерес към продукцията на каазнлъшките фирми, както и към етерично-маслената ви индустрия, готови сме да отговорим позитивно при заявен интерес, допълни още кметът на Толиати и така съживи друга стара мечта на казанлъшкия бизнес.

400 хиляди броя автомобили с марка "Лада" напускат ежегодно порталите на автомобилния гигант "АвтоВаз" в Толиати, собственост на концерните "Рено" и "Нисан". Други 100 хиляди бря са произведените автомобили в същия завод с марка "Рено" и 80 хиляди с "Нисан". За нас "АвтоВаз" е същото като "Арсенал" за вас, допълни още кметът на побратимения руски град.По- късно през деня, общинският съветник и главен лекар в Толиятенската болница, проведе работна среща с управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, д-р Кети Маналова- Владкова, където бяха обсъдени полезни практики. На руския лекар и политик, беше показана и най – новата рентгенова апаратура на казанлъшката болница.



Утре руската делегация, в която са включени представители на общинската управа на Толияти и главният лекар на в 1-ва Толиятска болница д-р Евгений Сакеев, ще посети и ритуалната възстановка на тракийското светилище Мегалита. Възстановката е част от атракциите в празниците в Долината на тракийските царе.