20-годишни иманяри разкриха в Казанлъшко

Двама 20-годишни мъже от Овощник и Казанлък са били разкрити от полицията, че притежават старинни монети, предмети и детектори за метал. Единият от тях имал и шкаф, оборудван като лаборатория за марихуана

На 21 март 2018 г. служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР-Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и отчуждаване на обекти, представляващи културно-историческа ценност. При извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в дома на 20-годишен мъж в казанлъшкото село Овощник са намерени и иззети множество старинни монети, старинни предмети и детектор за метал. Намерени са и са иззети и 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 63,6992 гр., както и специално изработен шкаф, оборудван с 2 нагревателни лампи и 4 електрически вентилатора.

Извършени са процесуално следствени действия - претърсване и изземване и в апартамент в Казанлък, обитаван от 20-годишен мъж от същия град, при които са намерени и иззети множество римски и тракийски монети, старинни предмети, и детектор за метал.

Предстои извършване на експертизи на иззетите вещи и монети. По случаите в ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 278, ал. 6 от НК, чл.278а ал.1 от НК и чл. 354а, ал.3 от НК. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.