Осъдиха на пробация младежа, разбил фонтана на КИАЦО С обвинителен акт Районна прокуратура – Казанлък, предаде на съд 18-годишния А.А., на 18 г., за това, че на 27 януари 2018 г. в Казанлък е повредил противозаконно градински фонтан, разположен на площад КИАЦО, публична общинска собственост на Община-Казанлък, управлявана от Кмета на община Казанлък, съобщава Апелативна прокуратура-Пловдив. Той е счупил вертикалната част на конструкцията му и е засегнал надземната част на водопроводната инсталация, като по този начин е причинил имуществени вреди на Община-Казанлък в размер на 1227 лв. - престъпление по Наказателния кодекс.

Съдебното производство пред Районен съд-Казанлък бе проведено в рамките на четири месеца и с присъда, произнесена на 17 октомври 2018 г., А.А. бе признат за виновен като извършител на престъплението по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс. Подсъдимият А.А. възстанови имуществени вреди на Община-Казанлък в размер на 1 227 лв.

Районен съд - Казанлък, наложи на А.А. наказание „Пробация“ със следните мерки - „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от една година и шест месеца, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца и „Безвъзмезден труд в полза на обществото” - 150 часа в рамките на 1 година.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране.