Десетки жители на региона дариха помощи за пострадалите от земетресението в Турция

В Казанлък БЧК ще организира пункт за набиране на помощи на 22 февруари, който ще бъде на адрес ул. „Любомир Кабакчиев” № 6, до МЦ „Мазалат”

Десетки жители на областта се включиха още в първите дни в кампанията на Българският червен кръст, в помощ за пострадалите от разрушителното земетресение в съседна Турция. В пункта на БЧК на ул. „Свети Княз Борис I” № 69 в Стара Загора първите дарения са главно завивки и топли дрехи за деца и възрастни.

„Изискванията на международните организации „Червен кръст” и „Червен полумесец” са дарените дрехи и завивки да са нови, по възможност в оригиналната опаковка”, сподели Милка Колдамова, доброволка, която приема даренията в пункта. Тя допълни, че успоредно с БЧК помощи събират и други организации. Последно има информация, че дрехите, които се даряват, може и да не са нови, но да са в добро състояние, чисти и здрави. От целия регион събраните помощи от червенокръсците ще бъдат транспортирани в областния град, след което ще бъдат изпратени в Югоизточната ни съседка. В Стара Загора помощният център работи всеки ден от 9 до 17 часа.

Освен дрехи и завивки, се приемат и санитарни материали за пострадалите – паста за зъби, сапуни, памперси за деца и възрастни, дамски превръзки и други. „Тъй като мащаба на бедствието е много голям, кампанията ще продължи дълго”, коментира Милка Колдамова.

В Казанлък БЧК ще организира пункт за набиране на помощи на 22 февруари, който ще бъде на адрес ул. „Любомир Кабакчиев” № 6, до МЦ „Мазалат”.

От областния съвет на ДПС информират, че помощи за пострадалите от земетресението в Турция се събират във всички клубове на партията в региона. В Казанлък кампанията се кооординира от общинския председател Ахмед Мехмед, който в момента изпълнява длъжността заместник-кмет на общината.