За първи път в Казанлък  дефиле на "Безсмъртния" Шествие „Безсмъртният полк“ ще мине по улиците на Казанлък
Утре на 9 май ще по казанлъшките улици ще премине шествие „Безсмъртен полк”. Шествието ще тръгне в 17:30 часа от площад Севтополис и ще премине по улица „Ген. Скобелев”.
Мероприятието ще завърши в парк Розариум пред Мемориалния паметник на загиналите във войните с кратко слово и поднасяне на венци и цветя.
Организатори на мероприятието е НД „Русофили” – Казанлък. Съорганизатори на шествието са: Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Казанлък, Българския антифашиски съюз – Казанлък.
Безсмъртният полк приема за своя основна задача запазването във всяко семейство на личната памет за поколението, участвало в Антифашистката съпротива и Втората световна война.
Участието в Безсмъртния полк означава, че всеки българин, който помни и почита свой роднина – ветеран от Българската армия, партизанин, нелегален, боец от Съпротивата, политически концлагерист и затворник, участвал в Антифашистката съпротива и във Втората световна война, на 9 май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, за да вземе участие в Парада на Безсмъртния полк. Участието в Безсмъртния полк е доброволно.
Акцията е проведена за пръв път през 2012 год. в руския град Томск. На следващата 2013 акцията Безсмъртен полк се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 Безсмъртният полк марширува в 15 държави. От 2016 година България също се присъединява в инициативата, като за символ на събитието се приема червената петолъчка, за да се покаже близостта между Безсмъртния полк в Русия и Безсмъртния полк в България. Миналата година се проведе шествие и в Стара Загора, а от тази година град Казанлък се включва в инициативата.
Безсмъртният полк в Русия и Безсмъртният полк в България са част от една и съща кауза – ние сме заедно и работим в тясно сътрудничество, защото Безсмъртният полк е един в целия свят.
Безсмъртният полк не може да се идентифицира с никой човек – политик, общественик, държавен или общински служител или избраник. Безсмъртният полк са хилядите загинали и техните потомци.