Много преди да стане факт атрактивната слънчева дървена тракийска ладия „Севт“, за която стана ясно преди броени дни от нейния бъдещ създател продуцентът на Археосвят“ и създател на кораба „Резос“ Атанас Димитров, в престижен казанлъшки ресторант вече привличат туристи и гости с уникално сладко веган изкушение с името на тракийския владетел.
От няколко дни с огромен интерес в ресторант „Палас“ в града се предлага специално приготвената изцяло веган- торта „Севт“, създадена по всички правила на веган-кулинарията. Тортата е от рошно брашно, с много интересени плодове и ядки, екзотичен вкус, веган-сладолед и гарнирана с листа от мента.

Веган тортата "Севт" е уникална и със запазена за заведението рецепта на приготвяне.

Калориите й са толкова, че всяка една уважаваща себе си жена да може да си я позволи.

Новият десерт- атракцион се предлага с още едно интересно и технологично нововъведение, засега запазено само за най- престижните български ресторанти.


Това е специалният келнер -бутон, който позволява на клиентите само с едно натискане на един-единствен бутон, поставен на салфетника на масата, да бъде повикан келнерът за заплащане на сметката или поръчка. поръчка. Бутонът има и трета опция- за отказ, при положение, че неволно е натисната някоя друга от опциите.От своя страна сервитьорите са снабдени със специални пейджъри, под формата на часовници, които съобщават какво точно иска клиента и от коя маса е съобщението.
Според Костадинка Василева, собственик на ресторанта, това е много удобна услуга за клиентите и помощ за самия сервитьор.