Книжки с едни от най- харесваните и популярни български приказки и басни - на известни писатели или дело на народа, както и комплекит с флумастри за оцветяване получиха 120-те възпитаника на детска градина " Буратино" в Казанлък, която се намира на територията на "Арсенал" АД.

Подаръците бяха осигурени от благотворителната кампания на работещите в "Арсенал", които изработиха мартеници и ги предложиха за продажба, в благотворителен базар във фирмата.

В рамките само на един час бяха събрани 470 лева. С тези средства днес представители на двата синдиката на територията на дружеството- Светлана Станчева от КТ "Подкрепа" " и Ема Цанева от СК на КНСБ в "Арсенал" дариха подаръците на децата от " Буратино".Пожеланието на дарителите е децата да прочетат приказките с мама и татко и да вземат най- доброто от тях.

Жестът на малчуганите от "Буратино" бе специална песен за майката, изпълнена от групата на 6 годишните възпитаници на забавачката.


В благотворителната инициатива под името "АРТ МАРТ" се включиха 13 майсторки на мартеници от "Арсенал", като наградите за тях бяха осигурени от двата фирмени синдиката.

Участниците в конкурса ще получат парични награди и специални признателни Насърчения за продължения.

Идеята за първия благотворителен конкурс за изработка на мартеници бе на редакцията на вестникът на "Арсенал" - " Трибуна Арсенал" .
Още от дарената радост, тук:http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/8-mart-srchni-rce-dariha-radost-i-dobro-192