Няма по-подходящо време от месец май, да сложиш началото на нещо ново. Особено, ако то се намира в приказната казанлъшка долина. Аромат на маслодайни рози, величествена гледка към стария Балкан, чист въздух, зелено, уютно. И сред тази щедрост на природата отвори врати едно истинско бижу – новата градина на ресторнат „Орешака”. Вълшебство от огън и вода, от светлини, зелени оазиси, езерца с изящни мостчета, водопад и водоскоци, арки с рози. Пространство, достатъчно просторно, което дава спокойствие и самостоятелност на всяка компания, дошла да хапне от вкусното меню и да релаксира далеч от градския шум. Впечатлява изисканото оборудване, издържано в модерния топло-ръждив цвят. Сенниците са елегантни - те предпазват от слънцето през деня, а като притъмнее, от тях струи нежна светлина. Изненада са специалните съдове върху масите, в които по електронен път се запалва огън. Така уютът на галещия пламък вечер, на квалитетното вино, на вкусната храна, на светлинното шоу, отразяващо се в кристалните води на езерцата, и, разбира се, любезният персонал те пренасят в друг свят. В свят, където някой се е погрижил да се чувстваш удобно, комфортно, да се отпуснеш и да се наслаждаваш на красотата в живота.


Това накратко е приказката за новата градина на ресторант „Орешака”, в която от 17 май 2024 година може всеки да се потопи. Градината бе открита от семейство Николай и Силвия Ибушеви, които посрещнаха в красивата майска вечер 200 гости. С наздравица те лично поздравиха всеки един от дошлите на събитието приятели, колеги, роднини, бизнес партньори, ръководители на фирми, местната власт в Казанлък, представена от председателя на Общинския съвет Николай Златанов, заместник-кмета на общината Аксения Тилева и секретаря Гинка Щерева, на областната управа в лицето на Ива Радева, както и абсолютно всички, допринесли с ум и ръце за реализацията на проекта – архитекти, ландшафтни специалисти, дизайнери, строители – от А до Я, специалисти по електроника, осветление, метални конструкции, майстори, изпипали всяко нещо до последния детайл. На всички тях специално благодари инж. Николай Ибушев, както и на майсторите готвачи, на хората в кухненския бокс, на целия персонал, който не остави без внимание нито един гост, както и на прелестните танцьори от фолклорен ансамбъл „Арсенал” – усмихнати и талантливи.



За доброто настроение допринесоха Сандра Александрова и Артур Надосян, които поднесоха на гостите професионални изпълнения на любими евъргрийни - „Една българска роза” на Паша Христова, Simply the Best на вечната Тина Търнър, български песни, италиански канцонети, руски шлагери и завършиха с кръшни народни хора. Много емоции донесе и завладяващото огнено шоу на FireFly. „Черешката на тортата” бе красивата заря, която изпълни с многоцветни съзвездия небето.
Вълшебството е сътворено. Модерно, уютно, невероятно.



Всеки, които иска да се потопи в тази уникална атмосфера, както и в досегашната градина на „Орешака”, където магията е изпълнена в бяло и зелено, може да звънне на тел.: 0700 70 717.