Между 57 и 100 лева са кувертите за новогодишната нощ в ресторантите в Казанлък и около Казанлък. Въпреки, че до края на тази година има още 43 дни, то почти навсякъде куверитте за празнуване с компания или близки в новогодишната нощ са изчерпани.
Има цели ресторанти, където свободни места за новогодишната нощ няма. Без свободин места са и ресторантите с най- високи цени на кувертите в Казанлък.
Там, където все още се намират места в някои ресторанти, цените на кувертите са 65 или 80 лева, като също е въпрос на дни, те да се изчерпят. Новогодишните куверти, освен празничната вечеря, включват и цената за диджей или програма. Такава обаче, според проверката ни, ще има само в един ресторант. Останалите ще забавляват гостите си основно с диджей. На някои места и самите празнуващи, са заявили, че ще си устройват забавления.


От години казанлъчани по традиция избират в новогодишната нощ да празнуват в ресторанти. Тези, за които това по една или друга причина или не е по вкуса им, или по джоба, избират домашни трапези. Има и друга категория, любители на по-екстреминте преживявания, които си наемат къщи или вили в планината или в по-отдалечени малки селца, за новогодишен пир.Освен, че са на привършване новогодишните куверти, почти няма вече свободни дати в ресторанитте в Казанлък и тези около града и за новогодишни и предколедни фирмени банкети и тържества. Цените на кувертите за банкети също са в широки граници: от 23 лева най- евтиният, до 30 лева- най- скъпият. При всички куверти обаче също е включена цена на програма или диджеи. Средната цена на куверт за фирмен новогодишен банкет е около 25-26 лева, но има и малко по-високи, където се избира от няколко менюта.
Оказва се, че още от средата на октомври, в повечето ресторанти са направени заявките за новогодишни фирмени банкети.Част от хотелите за Нова година в Казанлък също се ще препълнят от гости, защото поне в два от тях свободни места за Нова година вече няма, показа проверката ни.
В останалите хотели могат все още да се резервират свободни стаи. Казанлъчини нямат практика по Коледа и Нова година да пътуват извън страната, показва проверка в туристическите агенции в района.


Малко са нашенците, които ще вдигат наздравици в новогодишната нощ извън пределите на България, било на екзотична или европейска дестинация. Една от причините е, че цените на подобни пътувания са почти двойно по-високи около Коледа и Нова година, а само седмица-две след падат наполовина.
Друга причина е и факта, че тази година и двата празника-Коледа и Нова година съвпадат с традиционно почивните събота и неделя и около тях няма други почивни допълнително дни, позволяващи по-дълги пътувания и разточителство откъм време. Повечето фирми в района също ще се откажат от дългите ваканции и сливания на почивни и работни дин, които после пък се отработват. Дори инай- голямаат фирма в региона-„Арсенал“ тази година поради заетост в производствения график, няма да има дългата почти двуседмична ваканция, която се отработваше още от ноември. Всичко това също налага прекрояване на плановете за семейни ваканции за повече дни накъде извън района.
Тези, които все пак ще посрещнат Новата Петльова 2017 година извън пределите на българия, вече са избрали някои от предпочитаните в последно време дестинации. Хит е Анталия, Турция, където новогодишната вечеря с програма, четири нощувки в 5 звезден хотел с ултра он - инклузив, СПА и всички други екстри, плюс цената на пътуването с автобус до там, е по 412 лева на човек. Според Валентина Пейчинова, собственичка на туристическа агенция, това е хит оферта и несравнима с онова, което принципно може да се намери в страната, при същите условия.


Друга интересна дестинация, към която посягат казанлъчани, е посрещане на Нова година в Сърбия. Там става все по-модерно, заради това, че в цената на вечерята влизат и питиета, както и факта, че е позволено пушенето в самите ресторанти. Нещо, което не може да се каже за македонските новогодишни оферти.


Малко, но има и такива нашенци, които ще прекарат Нова година в Русия. Офертите, които се избират са с нощувки 3 или 4, съответно в Санк Петербург и Москва, за общо 7 дневна екскурзия. Нощувките и храната, както и празничната вечеря, при това ресторант в Москва по избор, в подобни оферти излизат общо за 7 дини около 2300- 2400 лева на човек. В тази цена са включени и разходите за сомолетен билет в дветепосоки и и за издаването на руска виза. Подобна оферта също е несравнима с пакетите за същия перид в нашенски планински курорти, където средно на човек само с вечеря и закуска, плюс нощувките са нужни средно около 2000 лева, за същия период

.
Другите екзотични дестинации, които са все –актуални сред казанлъчани, са пътуванията до Дубай и Емирствата. По новогодишните празници обаче интересът е по-слаб, заради двойните цени на офертите. Отвъд този период, в агенциите могат да се намерят оферти за 4 нощувки в Дубай и 3 в Абу Даби общо за около 1400 лева на човек.


Задаващите се красиви декемврийски празници итяхната пъстра емоция, вече се оглеждат и в магазините за дрехи в Казанлък. В почти всички вече наредиха коледните витриин, с модерните и тази коледа червено-черни комплекти или рокли. Отвъд тях са пайетите, както и черното и бялото, или различни вариации на шотланското каре.
Тази Нова година дрескодът повелява: дантелата във всичките й съчетания, разновидности и цветове да бъде хит.