От доста време гледам два опасни електрически стълба в Казанлък, излети от бетон, със силно корозирала стоманена нишка в тях и на практика с наполовина липсваща бетон в долната им част. Стълбовете се държат като на магия, само на металните си пръчки. Тези стълбове не са никак безобидни, нито стоманените им пръчки, и е само въпрос на време, /но не много/ и силна буря, за да стане инцидент.
И двата стълба са в непосредствена близост до две много оживени улици. Видях момче, което наскоро премахна електрическата част от тях, но защо не ги махнаха нацяло, не разбирам.
Единият от опасните стълбове се намира до входа на бившето общежитие на Механотехникума, а другият е на улица „ Петко Войвода“, посока Полицейската школа. Стълбовете не са нужни за осветлението, стари са и на практика премахването им ще реши проблеми, няма да създава.


Надявам се Общината да чете тези неща и да ги взема предвид. Както и да предприеме нужното за това. Вече има подобни случаи в града на паднали стълбове на уличното осветление, силно амортизирани и опасни, за щастие, без инциденти. В случая обаче си мисля, че е наложително да се предприеме нещо и то бързо, за да не стане като в приказката за стомната и водата. Един път, два пъти, на третия. ..
Оставам снадежда преди да е станало късно.

Ивелина Златева, кв. „Изток“ Казанлък