Огромни пукнатини и пробойни са се образували по тротоарната настилка на надлеза в Казанлък, в посока юг.

Дупките в тротоара са вследствие от срутване на земни маси, които за последните два дни се увеличават упорито. Отделно от пробойните по тротоара, почти всички бетонни шахти на надзлеза също са с големи дупки в тях и практически са опасни за пешеходците в тъмната част на деня.


Пробойните, отворили се след поредната зима и последните дъждове още повече налагат спешната необходимост от генерален ремонт на пътното съоръжение в Казанлък, което свързва практически града с Южната индустриална зона и по него преминавата на ден десетки хиляди автомобили и близо 12 хиляди души.


В края на миналата година стана ясно, че държавата ще подкрепи Община Казанлък при реализирането на ремонтните дейности на надлеза.

Новината съобщи в Казанлък тогава лично вторият човек в ГЕРб Цветан Цветанов.


Още през 2016 г. Община Казанлък е разработила проект за реконструкцията на надзлеза, чиято стойност е 1,2 млн.лв. Тогава от Общината заявиха, че има разбиране за това от страна на Цветанов лично и на министъра на регионалното развитие ремонтът да се случи.

А че е нужно да се реагира и спешно, личи от кадрите.


На сигнала на zakazanlak.bg последва спешна реакция от страна на Община Казанлък. В съобщение до сайта от Пресцентъра на Общината се казва, че :
"След проверка от страна на Община Казанлък е установено, че пропадането на посочените места се дължи на преминаването на тежкотоварен камион през тротоара, който е счупил плочките и е нарушил целостта на ревизионните шахти на подземните комуникации.

Община Казанлък ще възстанови тротоарната настилка, а фирмите-доставчици на обществени услуги имат ангажимент за шахтите и съответно - кабелите, но молим гражданите да са спокойни, че опасност за живота им няма!