Новата царица на Казанлък е Мария Петрова

Точно в 10.00 часа на 1 юни приключи онлайн гласуването за Царица Роза '2020.

Вотът на казанлъчани посочи Мария Петрова, възпитаничка на ППМГ "Никола Обрешков", за новата Царица на Казанлък. Според официалния сайт на Община Казанлък, за нея са подадени 3577 потвърдени гласа. Тя бе под № 4 сред 24-те кандидатки за короната.

Съгласно видното на платформата queenrose.eu гласуване за претендентките, според потвърдените гласове, втора е Сузан Иглева с 3169 гласа. Тя е зрелостник от СУ "Екзарх Антим Първи". Сузан бе под № 21. Оспорвана бе битката за 3-ото място, в която спечели Стефани Кръстева, с № 2, от Математическата гимназия в Казанлък, с 1775 гласа. След нея, само с 15 гласа по-малко - 1760, се нарежда Полина Кръстева - № 13, от ПХГ "Св. св. Кирил и Методий".

Мария Петрова е от 12 "а" клас на Математическата гимнаия в Казанлък. Зодия "Дева". Избрала е да продължи образованието си в България и ще кандидатства "Българска и английска филология". Голямата й страст е тенисът - играе от 6-годишна. поддържа форма с фитнес и зумба. Обича да пътува в България и да се наслаждава на нейните райски кътчета. Посланието на новата Царица Роза е: "Да опазваме природата на България чиста". Мечтае в Казанлък да вижда все повече млади хора.