Наша вяра- пак на бял свят

След 20-годишно прекъсване днес отново започна да се разпространява списанието "Нашата вяра", издание на Старозагорската митрополия. Това съобщи за БТА отец д-р Йордан Карагеоргиев, ръководител на Просветно-информационния център на митрополията.

Инициативата е на Старозагорския митрополит Киприан.

В първия брой на новото издание читателите ще се запознаят със значението, смисъла и историята на празника Петдесетница. Редакцията предлага интервю с митрополит Киприян, който разказва за мисията си на митрополит в оперната зала и на диригентския пулт. Статия е посветена и на живота на блаженопочившия митрополит Панкратий, който е първи основател на списанието "Нашата вяра".

След издаването на детското списание "Божествени искрици" и огромния интерес към него решихме, че не само децата, но и възрастните хора се нуждаят от духовна просвета във времето, в което живеем днес: време на липсващи духовни ценности, време на постепенно забравяне на най-ценното, най-нужното за всеки един човек - вярата в Бога, казва в увода на първия брой на списанието митрополит Киприан.
Списанието ще излиза четири пъти годишно и ще бъде безплатно.