Казанлъчанката Нефизе Коюмджиева пренесе българската кауза „Капачки за бъдеще“ на турския остров Гьокчеада – Небесносиният остров или наричан още Ветровития остров, и зарази с благородната идея всички туристи, които го посещават. Сърфисти от целия свят, най-вече българи, турци, румънци, дошли на приказния остров в Егейско море за лятната си почивка, не хвърляха капачките от бутилките с минерална вода и безалкохолни напитки в кошчетата, а прилежно ги събираха в 10-литровото шише, което Нефизе бе поставила в заведението на къмпинга „Челик пансион“.

Така родната инициатива „Капачки за бъдеще“ получи международно участие, благодарение голямото сърце на Нефизе. Капачките ще бъдат предадени всеки момент в Казанлък, за да подкрепят каузата в името на живота и здравето на новородените български деца, които имат нужда от кувьози.

Нефизе Коюмджиева е запалена спортистка. Всяка година тя посещава със семейството си Гьокчеада – островът на Егейско море, който събира сърфисти от всички краища на света. Сред пясък, тръни, вятър и море, се носи ароматът на прекрасните зокуми. Именно сред тази дива природа, в която намират своето място търсачите на силни усещания, е разположен къмпингът „Челик пансион“, където сърфистите подреждат своите каравани и кемпери. И именно тук хората с различна националност, религия, възраст и нагласи в продължение на два месеца бяха обединени от една казанлъчанка в името на милосърдието и добрата кауза.

Нефизе Коюмджиева плете мартеници, изработва чанти, шапки, шалове, прави плъсти. Майстори рози от коприна и от хартия, подаръчни сапунчета от филц, картички. Има и рисунки върху стъкло. За чантите си, които майстори на една кука, намира прекрасни камъни, които вгражда в плетивото по измислена от нея технология. Събира ги специално от остров Гьокчеада. Тя се въздържа от сърфиране, но пък не се разделя с водата - отдала се е на риболов. А както се вижда, и на благородни каузи.