Прекрасна градина и уютно място за почивка, за радост на окото в работно и извън работно време, са спретнали бивши гурбетчии и настоящи работници на „Арсенал“ – шлосерите Иван Цонев и Георги Райков. И двамата имат години работа в Гърция, където част от времето работели като градинари и озеленители. Когато започнали работа в „Арсенал“ им липсвала тази малка, но ведра и зареждаща красота, която сами могат да си създадат, на принципа: „залудо работи, залудо не стой“.


С подръчни материали, някои се наложило и да купят, с помощ и насърчение от колеги, двамата шлосери от цех 610 на завод 5, и в „Арсенал“ известен още и като „Пенита“, създали ведрата красота пред цеха. Инвестирали, копали, садили, поливали, и така за няколко месеца постепенно се появила малката им градина.


Пред която се спират с възхищение не само колегите им, но и всички, които имат път край нея. Сравнително скорошните арсеналци, работещи от близо 2 години във фирмата, се надяват опита им да е заразителен и все по-често и все по начесто да се раждат подобни малки вътрешнофирмени красоти.
Убедени, че работа по-върви, когато си в приятна обстановка. Гледката пред очите е част от това, категоричен е Иван Цонев. Който в свободното си време, освен да реди цветни алеи, бележи резултати на арсеналския стадион. Последните му футболни изяви бяха навръх празника на фирмата.