16 сигнала за нарушения на изборното законодателство са постъпили на втория тур на Местни избори 2023, проведен на 5 ноември.

От 29.09.2023 г. до момента в ОДМВР-Стара Загора са постъпили общо 88 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. Преобладаващата част от тях са свързани със съмнения за купуване на гласове, както и за неправомерна агитация - неправомерно лепене на предизборни материали и др.

Едно досъдебно производство за нарушение на изборното законодателство е започнато днес. От 29.09.2023 г. до момента служителите на ОДМВР-Стара Загора са работили общо по 6 досъдебни производства за нарушения на изборното законодателство, като две от тях са приключени, работата по четири от започнатите досъдебни производства продължава.

Изборният процес протече в 156 секции на територията на област Стара Загора и приключи успешно. Няма данни за възникнали сериозни инциденти. Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до ОИК.

Звената „Български документи за самоличност“ на територията на ОДМВР-Стара Загора на от 24.10.2023 г. до края на изборния ден на Първия тур са издали общо 66 удостоверения, в седмицата преди Втория тур са издали общо 16 удостоверения, от които в днешния ден са издадени 10 удостоверения.