20-годишният студент от Техническия университет Борислав Димитров спаси кръста на традиционния ритуал на Йордановден. Младежът имаше късмет, въпреки че за пръв път се включва в богоявленския обичай. Той имаше „съперници“ с над 20 участия, сред общо 35 куражлии, нагазили водите на Старата река. Той пожела на всички здраве, да пазят традициите и да са горди българи. Стотици казанлъчани и гости на града ги насърчаваха и аплодираха смелчаците.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова даде традиционната парична премия на късметлията, уловил кръста, а подаръци получиха всички, които влязоха в студените води.
Допълнителни награди връчи Бояна, сестрата на покойния Йордан Йорданов, който бе сред рекордьорите, включвали се през годините в обичая. Тя поздрави лично Борислав и най-малкия именик, също деен участник в събитието, който е само на година и половина. Преди свещеникът да хвърли кръста, всички почетоха с единодушно мълчание паметта на Данчо, който въпреки че живееше извън страната, винаги се завръщаше за Богоявление.

Богоявление започна с тържествена литургия и Велик водосвет, която отслужиха свещениците от всички църкви в града, а от храм „Свети Пророк Илия“ до моста към парк „Тюлбе“ премина традиционното литийно шествие. Празникът на 6 януари продължи с кръшни български хора.