Смартфони ще предупреждават пешеходците Функцията ще се активира, когато човек ходи и гледа в смартфона си
Подготвя се нова функция за своите смартфони. Тя ще е част от функциите за Дигитално благополучие, които целят да помогнат на потребителите да балансират по-добре използването на умните устройства с нормалния си живот.
Новата възможност на телефоните ще е да предупреждават хората да внимават, когато вървят пеша и използват устройството си и ще припомня на потребителя да не се вторачва твърде много в дисплея и да оглежда около себе си докато върви.
Функцията се разработва от доста време, като сега вече е готова за потребителите. Изрично е упоменато, че тя не заменя потребителското внимание и не пази от инциденти. Нейната цел е единствено да напомня на потребителя да бъде внимателен.
Потребителят има възможност да регулира честотата на напомнянията, както и да остави обратна връзка. Функцията изисква разрешение за следене на движението, за да работи. Има и искане за достъп до местоположението, но то не е задължително.
За сега функцията е налична само за определен вид смартфони. Пускането на подобни функции и за останалите телефони ще се осъществи малко по-късно, след като се получат доказателства за полезността им.
VESTI