Премиера: Нов филм на Бедо разказва за Станчо Коев
Документален филм с уникални кадри на Станчо Коев, изработен от екип начело с Бедрос Азинян, бе показан тази вечер за пръв път по време на тържественото събрание, организирано в чест на Кмета на Столетието на Казанлък в навечерието на неговия рожден ден, 31-и октомври. Филмът на Бедрос Азинян и Делян Тенев показва снимки и видеокадри от исторически събития за града като откриването на Копието на Тракийската гробница на Тюлбето и посрещането тук на Людмила Живкова. Видео от изказване на Станчо Коев пред казанлъшкото гражданство за Откриването на Празника на розата 1987-ма и честването на 80-годишнината на Станчо Коев, видя публиката в Камерната зала на Дома на културния дом. За пръв път бе показано и послание на Станчо Коев към казанлъчани и тяхното бъдеще, записано в предаване на Телевизия Емотон през 2001-ва година. Във филма участват специалисти, работили със Станчо Коев, неговият по-голям син, Иван и внучката Симона, на която именитият дядо завещал:“Симона, всичко в живота се постига с труд и с много труд!“.
Компетентност, стратегическо мислене и изключителна отзивчивост в чисто човешки план, умение да се работи с екипа на общината и високо уважение към служители и граждани, са качества, с които Станчо Коев и бил запомнен, се видя от филма на Бедрос Азинян, който е позвал и кадри, снимани от неговия баща – фотографът Артин Азинян. Подкрепа за филма е дал и дългогодишният директор на „Българска роза“ в Казанлък – Росен Георгиев.

Председателят на Инициативният комитет за отбелязване на 90 години от рождението на Станчо Коев, бившият кмет на Казанлък, два мандата, Стефан Дамянов, припомни постигнатото в града и общината, по време на 16-годишното управление на Станчо Коев. На срещата, водена от Янка Найденова, присъстваха председателят на Общинския съвет Николай Златанов и началника на кабинета на кмета Галина Стоянова, Сребра Касева. Пред публиката Златанов обяви решението на Общински съвет от вчера, с което пространството пред Дома на културата "Арсенал" вече носи името на Станчо Коев. Решението, което бе посрещнато от публиката с ръкопляскания, Златанов връчи на Председателя на Инициативния комитет, Стефан Дамянов. След срещата десетки казанлъчани споделиха по между си и със синовете на Кмета на Столетието лични спомени за него на чаша вино в негова памет.

Всеки от присъстващите получи за спомен книгата „Грижите за хората в числителя, а семейството – в знаменателя“, издадена през 2011-та година от съставителите Цвятко Цветков и Веселин Стоянов.