Мис Китай 2019 Роузи Джу Син посети днес Казанлък. Очевидно има и символика между името на азиатската красавица и българския град на розите. Мис Китай 2019 бе посрещната от казанлъшката Царица Роза 2019 Вероника Кънева и от кмета Галина Стоянова, отново на място, свързано с розите – в Музея на розата.

„Казанлък е прекрасен и хората са много мили!“, сподели Роузи след разходка в парк „Розариум“ заедно с Вероника Кънева. Казанлъшката Царица бе силно впечатлена от участията на Роузи Джу Син в киното, кариерата й като професионален гримьор и модел. Тя пожела на своята нова приятелка от Китай успех, тъй като й предстои да представи страната си на световния финал на Мис Вселена 2019 във Филипините през декември тази година. А Мис Китай, от всички момичета с титли за красота в България, категорично е изразила желание да се запознае именно с казанлъшката Царица Роза.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова посрещна китайска бизнес делегация за създаване на нови партньорски контакти. Заедно с Роузи Джу Син в Казанлък е и Лили Джанг, генерален стилист на конкурса “Мис Китай”, официален дизайнер на Мис Китай Вселена 2019 и представители на бизнеса от Шанхай.Всички бяха силно впечатлени от музейната експозиция, която представя традиционното за региона розопроизводство.

За краткия си престой у нас делегацията от Китай има срещи с бизнеса в града и ще посети някои от емблематичните за града културно-исторически забележителности като Казанлъшката тракийска гробница, Исторически музей „Искра“ и социализирани гробници в Долината на тракийските царе.