Непоказвани експонати, открити от проф. Георги Китов представят в Казанлък По повод 80 г. от рождението на големия български археолог проф .д-р Георги Китов, Община Казанлък и Исторически Музей ,,Искра“ представят на 14 декември изложба посветена на българския Индиана Джоунс. В нея за първи път ще бъдат представени и непоказвани експонати от фонда на музея, открити от проф. Китов при неговите експедиции в Долината на Тракийските царе. Те са изцяло реставрирани и ще бъдат изложени в експозицията. Изложбата ще бъде представена в мултимедийната зала на ИМ ,,Искра“.
Приживе Георги Китов разкри много тракийски гробници на различни места в българските земи. Сърцето му обаче без съмнение си остана край Казанлък в обширната котловина, която той самият нарече „Долина на тракийските царе“. Името идва от невероятната концентрация на надгробни могили, които са над 1500. В тях са погребани царе и високопоставени аристократи на Одриското царство, чиито разцвет е през последните векове на старата ера. Както се знае, неговата столица Севтополис се е намирала само на няколко километра от днешния Казанлък.
Благодарение на усилията на Община Казанлък сега много от тях са реставрирани и социализирани със собствени и европейски средства.