Геолог: Чудодеен камък цери болежки

Инженер Цоло Петков от сливенското село Шивачево твърди, че е открил лечебният камък.
Заради интересната си структура и множество различни цветове, го е нарекъл „Букет от цветове“./ АLL COLORS/
Според инженерът- геолог, камъкът, се намира единствено и само в Средна Стара планна и има космически произход.
Самият той го открива случайно, преди повече от 20 години, воден от заръки на ямболската знахарка Пенка Каракабзамакова, която му посочва определени местности в Балкана.
След свързването им, инженерът- геолог получава определен маршрут, който следва да извърви, докато открие камъка. Попада на него по същия сюреалистичен начин, след едно подхлъзване, по който и получава указанията на знахарката за даденото землище.
Геологът е озадачен от находката си, но е категоричен, че до момента такъв тип камък не е познат.
От тогава до сега 80 годишният инженер посвещава живота си на изследването на камъка и лечението с него.

сн: Геологът Цоло Петков

По думите му, намереният през 1999 година камък е скопъценен, с космически произход и с непознати до момента земни съставки.
Това кара геологът да отнесе намерения камък за изследвания в редица институти и лаборатории. Изследвания правят и в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН в София, както и в Минно- геоложкия университет в София.
Установено е, че камъкът, който е зелен или светлозелен на цвят, има люспесто-зърнеста структура, а самите му зърна са кухи. Според инженер Цоло Петков, именно кухите зърна на камъка крият много тайни и загадки.

сн: Камъкът има различна вътрешна структура


Той твърди, че уникалните свойства и невероятни качества на камъка „Букет от цветове“, който намираи който има различни форми, са на границата на човешкия разум и имат лечебни свойства. Нещо повече: минералът има излъчване и може да превръща енергиите от един вид в друг. Излъчването, което е в невидимия спетър е заснето с Кирлианов апарат в Научноизследователския център по медицинска биофизика през 2007 година.
Докоснали се до камъка твърдят, че когато той се вземе в ръка предизвиква затопляне, което се простира по цялата дължина на ръката, след което се появява усещане за тежест, боцкане. Откривателят на камъка е категориен, че това е и лечебният ефект на камъка, който се осъществява чрез балансиране на състоянието на нервната система.


Според Цоло Петков, всички болести започват с нарушени функции на нервната система, както и че всяко едно заболяване в основата си има психически стрес и неотработена травма.
Направени снимки с Кирлианова фотография на камъка показват, че той има силно излъчване, което се променя след употребата, като на места лъчението на камъка изтънява, а на други места се изтегля като пламъче, така сякаш камъкът „ знае“ от какво има нужда енергийното тяло на пациента и започва да работи върху него.

Геологът е категоричен, че специалният камък „Букет от цветове“ може да бъде полезен и да помогне в лечението на много болести и поради факта, че уникалните свойства и структура на камъка имат предпоставки за наноматериал за нанотехнологиите и имат потенциал да генерират и възможности за големи открития в медицината.
Камъкът, носен като амулет от човек, в района на т.н четвърта чакра, наричена още „сърдечен възел“ може да направи чудеса: през нощта, когато човек спи и тялото му е в пълен покой, то камъкът се придвижва до врата му, като така тушира проблемите и лекува съответната чакра.


По същия начин камъкът се държал и при пациенти с болки във врата. От близо 20 годишната си практика с камъка и лечението на много пациенти, е категоричен, че скъпоценният камък, който се намира в Средна Стара планина може да лекува следните заболявания:
лечение на ошипяване на врата, раменните стави и плексити, лечение на щитовидната жлеза, на спазми на сърдечния мудкулна дископатии, разширени лумбални прешлени, артрити, лечение на кожни заболявания, сред които и псориаз. При последните, според Цоло Петков, се приготвя специален мехлем в определени пропорции от чист аптекарски вазелин, който се смесва с определена пропорция от фино стрит прах от камъка “Букет от цветове“.
Преди приложението на каквото и да е лечение с този камък е нужна диагностика, категоричен е Цоло Петков., който освен с геология, се занимава и с биотерапия, има ирейки степен, както и умения за обща диагностика от разстояние.
Самата диагностика той извършва със специален уред багета, с който се изследва енергийния баланс в човешкото тяло. На тази база се изработва и специфична форма на камъка, която пациентът следва да носи или се разработват различни мехлеми за локално приложение.


Опитът на инженер Цоло Петокв по отношение на целебния камък „Букет от цветове“ е обобщен и в издадената от него книга „Лечебният камък- Букет от цветове“ откритие- тайни- загадки“.
Освен за свойствата на камъка и неговото практическо приложение, книгата съдържа богат набор от мнения на пациенти, лекари и изследователи, докоснали се до лечебния камък.