23-годишен младеж дари косата си за „Надеждата е красива“

23-годишният Станимир Иванов е поредният дарител за кампанията „Надеждата е красива“, която организира известният казанлъшки стилист Станимир Нанчев-Стенли. Той решава да отреже дългата си коса с благотворителна цел, след като е прочел за кампанията на Стенли в подкрепа на жени и деца, преминали през химиотерапия. А косата, която той е притежавал само допреди минути, е наистина с впечатляваща дължина. Преди две години Асен от Шипка също е дарил толкова дълга коса, а в навечерието на Коледа през 2019-а четвъртокласникът Марин бе първото момче, отрязало косата си за кампанията „Надеждата е красива“. Така двамата младежи и 10-годишното момче вече са част от многобройните дарители – основно дами и момичета, от чиито коси се изработват перуки за нуждаещи се хора.

Станимир Иванов - преди и след като дари косата си

Стенли стартира своята кампания на 8 март 2016 година за осигуряване безплатни перуки на онкоболни жени, преминали химиотерапия. На 1 юни същата година той започна и кампания сред децата – „Деца даряват на деца”. За тези малко повече от четири години той осигури на над 600 жени перуки, връщайки им самочувствието и желанието за живот. Десетки са и децата, подкрепени от инициативата на казанлъшкия коафьор. Много са и децата и учениците от казанлъшките училища, които идват в ателието му, за да дарят косите си за свои връстници.

Паралелно с тази кампания, Стенли започна няколко инициативи. Организира кампания за събиране на официални облекла за абитуриенти в неравностойно положение, стартира и успешно приключи акция за събиране на средства за инвалидна количка на 19-годишно момче от Казанлък.

За миналата Коледа подари самочувствие на възрастните хора от Дом № 1 „Маргарита Асебо”, като им предостави безплатни фризьорски и фризьоро-бръснарски услуги от своя екип заедно с ученици от паралелката по фризьорство в гимназия „Петко Стайнов“. Стенли години наред се грижи за визията на кандидатките за Царица Роза и за самата победителка в конкурса.

През 2019 година той успя да обедини над 20 свои колеги, които се включиха благотворително в направата на прическите и грима на момичетата, което е поредната негова благородна инициатива. И продължава напред с добрите дела.