7 нови обекта- 3 новоизградени цеха за различни производства, 1 изцяло обновена столовас прилежащи зелени плочи към нея, 2 нови склада за готова продукция и новоизградено пречиствателно съоръжение бяха открити на територията на „Арсенал“ днес. Новите обекти са ан площадките в Казанлък и Мъглиж.
Символично лентите на новите обекти прерязаха изпълнителният директор на „Арсенал“ Казанлък Николай Ибушев и кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Цветан Шиков- ръководител Направление „Инвестици и проектиране“ и Стефка Белчева- ръководител „Снабдяване“ прерязаха лентата на един от двата новоизградени склада за готова продукция в местността „Бузово кале“.


„Откриването на новите обекти на територията на „Арсенал“ и то в навечерието на празника на дружеството, стана добра традиция. Хаирлия да е !. „
Така даде началото за живот на новите обекти и се обърна към работещит в тях изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев. Той благодари на строители, архитекти, проектанти, инвеститорски контрол, участвали в изграждането на новите модерни съоръжения.


Откриването на новите цехове и мощности на територията на „Арсенал“ изпълнителният директор посвети на юбилея на фирмата- 140 години от създаването й.
В новоткритите нови цехове ще работят няколкостотин работника и служители, в отлични условия и с модерно оборудване.


„В България няма такъв голям работодател, който да прави толкова много за хората. Адмирации към него“, каза пред присъстващите кметът на Казанлък Галина Стоянова.
С изцялообновена, модерна, уютна и просторна нова столова за хранене и кафетерия се сдобиха в навечерието на празника си арсеналци, работещи в Завод 2. Районът около тях също е обновен, като на мястото на някогашен стар фонтан сега е създадена огромна цветна инсталация с логото на фирмата.
„През 1981 година тук работеха 100 човека, сега са около 1 400. Бъдете уверени, вярвайте в нас, ние знаем какво правим!“, така се обърна към работещите и ползващите новите придобивки бившият директор на Завод 2 и настоящ заместник-изпълнителен директор на фирмата Станил Станилов.

От днес на територията на „Арсенал“ Казанлък арсенал функционира и изцяло ново пречистващо съоръжение за отпадни води, изградено с най- новите технологии, позати в света в тази сфера. Използваните в градежа на пречиствателната станция технологии, за без аналог в Европа.
Съоръжението ще пречиства отпадните води от „Арсенал“, като превръща маслената вода в чиста.


В навечерието на празника на „Арсенал“ бе пуснат в експлоатация изцало нов изграден цех за пресоване на бойни части, който очаква и първите си поръчки. Близо 60 човека ще работят в новия цех.
Два други нови цеха отвориха врати на територията на Завода в Мъглиж.


Откритите два нови склада за готова продукция на „Арсенал“ в местността „Бузово кале“ са част от общо строящ се нов складов комплекс от общо 9 склада.
Пътят до тях е асфалтиран също за сметка на „Арсенал“.


За последните четири години обемът на общите инвестиции в нови цехове, оборудване и подобряване условията на труд, направени от двете дружества „Арсенал“и „Арсенал 2000“ е в размер на 150 млн. лева ,каза директорът по икономическите въпроси Янко Костадинов. Една трета от тях са дело на търговското дружество.
2 млн лева е инвестиицята, направена от „Арсенал“ за екологични дейности.
Само за стипендиантскаат си програма през последната година „Арсенал“ е платил 100 хиляди лева. По този начин се подпомагат работници и служители, които имат добър успех в технически специалности на различни ВУЗ-ове и в Техническия колеж в Казанлък.
Близо 5 хиляди работника са новоназначени в дружеството за последните 3 години, показва фирмената статистика.

Новооткритите днес 7 нови обекта на територията на „Арсенал“ Казанлък са част от поредицата прояви, посветени на празника на дружеството и неговата 140 годишнина.
Кулминацията е в пеътк, 28 септември от 12 часа, когато на фирмения стадион започва и големият празничен концерт за всички арсеналци- настоящи и бивши, за всички, свързали живота си с голямата фирма назад в годините.
За юбилея си врати отваря за всички посетители и фирмения музей „Арсенал“.
12 тона бира и 150 хиляди кебапчета чакат празнуващите.


Още снимки от днешното събитие, вижте в галерията ни ТУК:


http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/26102018-otkrivane-na-novi-obekti-v-arsenal-229