За пореден път "Арсенал" АД – Казанлък, е сред основните участници в Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус”, чието поредно издание бе официално открито на 5 юни в Международния панаир в Пловдив. През 2024 година се навършват 29 години от първото изложение „Хемус”. Тази година то се провежда в периода 5-8 юни.

Както досега, и на това изложение „Арсенал" се представя впечатляващо, с изключително богата гама от своята продукция – различни видове специални изделия, боеприпаси, макети на съоръжения. Щандът на „Арсенал” е разположен върху 49 кв.м площ в Палата № 3 на Международния панаир в Пловдив, заемайки едно от централните места в павилиона на Сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“.

В програмата на изложението са включени множество събития, които ще заинтересуват участници, гости и посетители. Освен с авторитетното си представяне в „Хемус ‘2024”, най-голямата българска компания в сектор „Машиностроене” осигурява и посещение на свои специалисти в различни сфери, които да се запознаят с новостите в отбранителната индустрия, представени от участващите фирми изложители от страната и света.

С решение на Министерския съвет на Република България от 1995 г. е създадена Специализирана международна изложба за отбранителна техника „ХЕМУС”, която се провежда веднъж на две години. Разположено на кръстопътя между Изтока и Запада, Севера и Юга, най-голямото българско изложение на отбранителни продукти и услуги – „ХЕМУС" със своята над 29-годишна история на богат опит, традиции и успех предлага уникални възможности за съчетаване на интересите на националните институции, въоръжените сили, българската отбранителна индустрия, европейските и международните производители и потребители, научните институции и академичната общност.