Казанлъшкото село Ръжена започва празнично Новата 2024 година. Храмовият празник на населеното място се отбелязва на Ивановден, но от съображения за сериозно застудяване на 7 януари т.г., за което предупреждават синоптиците, организаторите от Кметството решават да го направят на 6-и – Богоявление. Така хората ще могат да се насладят на празничната програма, подготвена специално за жителите на Ръжена и за техните гости.

По думите на кмета на селото Христо Ванеджиков, празникът ще започне в 9.00 часа на 6 януари със Света литургия в храм „Св. Йоан Предтеча”, след което отец Павел ще отслужи водосвет за здраве. Официалната част ще започне на обяд и ще продължи с музикална програма с участието на фолклорни формации от Ръжена и други населени места в общината и региона. За доброто настроение на всички ще допринесат и изпълненията на „Теодор лайв бенд”.

Село Ръжена е едно от трите населени места в община Казанлък, заедно с Енина и Крън, чиито жители се радваха на богата Коледно-Новогодишна украса, благодарение подкрепата на общинските съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите”.

Представителите в Общинския съвет от Коалицията бяха и първите, които подкрепиха настоятелството на читалище „Светлина – 1928” и жителите на селото на организирания Коледен базар, с цел набиране на средства за ремонта на читалищната сграда в Ръжена. Освен че си закупиха сувенири от базара, общинските съветници от „Алтернативата на гражданите” направиха и парично дарение за каузата.