Почетните граждани на Казанлък – светилото в кардиохирургията проф. д-р Генчо Начев, световноизвестният майстор лютиер Едрьо Едрев, носителят на високи национални и международни отличия хореографът Христо Стоянов, подкрепят коалиция „Алтернативата на гражданите” – Казанлък, в предстоящите Местни избори за общински съветници. Листата на непартийната формация се води от генералния директор на „Арсенал” инж. Николай Ибушев, който също е Почетен гражданин на Казанлък. Коалиция „Алтернативата на гражданите” е с единствената листа от всички регистрирани в общината, в която има двама почетни граждани – инж. Николай Ибушев и Христо Стоянов.

По покана на инж. Ибушев почетните граждани на Казанлък се срещнаха в слънчевия и лятно топъл 21 октомври, за да споделят свои идеи и виждания за развитието на град Казанлък и 19-те населените места. И четиримата Почетни граждани са родени в Долината на розите, повечето от тях живеят и работят тук и никога не са преставали да милеят за своя прекрасен град.

Николай Ибушев представи накратко целите на коалиция „Алтернативата на гражданите”-Казанлък.Той подчерта, че тя е непартийна формация, че е съставена от доказали се експерти в своите професионални области, а те са във всички сфери на обществено-икономическия живот, че единствената задача на общинските съветници от коалицията е да допринасят със знанията и опита си за още по-успешното развитие на община Казанлък. Инж. Ибушев акцентира върху факта, че за 16 години от сформирането на коалицията и нейното представяне в Общинския съвет тя е доказала, че е съзидателна част от местния законодателен орган, която работи за вземане и реализиране на най-правилните и най-добри решения за града и региона. И ще продължи да работи в тази посока. При това напълно безвъзмездно – всички общински съветници от „Алтернативата на гражданите” даряват възнагражденията си за каузи в полза на обществото. Те подкрепят млади таланти, хора в неравностойно положение, родолюбиви и патриотични инициативи, благотворителни кампании.

Христо Стоянов подари на присъстващите дарове от Япония - само преди броени дни ръководеният от него Фолклорен ансамбъл „Арсенал” се завърна от Страната на изгряващото слънце, където 25 години съставът му е приет като символ на приятелството между двете страни и двата народа.

На срещата Почетните граждани на Казанлък изразиха своята подкрепа за коалиция „Алтернативата на гражданите”. Всеки един от тях, имайки своя значим принос към родния си град и България, оценява огромния ангажимент и отговорността на кандидатите за общински съветници от коалицията да работят в името на обществото.

С № 69 гласувайте за общински съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите” – Казанлък! Експернтост, Диалог, Морал!





















* Местни избори ‘2023. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.