Нова година: от 60 до безкрай

От 60 до 90 лева са цените на новогодишните куверти в ресторантите и механите в Казанлък и района, показа проверката ни.

Масовата цената варира от 69 до 75 лева, като в нея е включена и цената за диджей. Повечето ресторанти тази година са се лишили от екстрата да имат специална новогодишна програма и водещ, за сметка на повече музика- на живо или с диджей.
Хората обичат да ядат и да танцуват, а специлната програма оскъпява това, някои даже се дразнят, още повече, че след 24 часа масово се играят хора и ръченици, довери дългогодишен ресторантьор.

Към момента новогодишни куверти навсякъде има, като в някои от заведенията дори все още не е започнала и продажбата им.

В последния ден на октомври могат да се намерят и свободни ноемврийски и декемврийски дати, в повечето ресторанти в града за фирмени банкети и тържества. Бнкетните куверти са или на твърди цени, или вариращи с разлика от 3 лева, като това е цената за диджей или от разлики в менютата.

Повечето ресторанти предлагат куверт от 25 лева, като само в най- луксозните той може да е 30 лева.

Заради по- малко клиенти или заради неизлизаща сметка от разходи, печалби и новогодишни поразии на веселящи се компании, някои от малките заведения в Казанлък все още не са решили дали ще работят в празничната новогодишна нощ.

В последните годнии е ясна тенденцията все повече българи да предпочитат празнуване на Нова година в по-топла дестинация или на екзотична екскурзия, в Македонияили Сърбия, заради либерален режим на пушене и сравнително по-тънки цени. Букурещ, Солун, Атина са другите предпочитани дестинации. Масовият гражданин все о- често избира да посреща празника у дома, сред близки и приятели.Цените на новогодишната софра в ресторант или у дома излизат сравнително едни и същи, като се има предвид претрупването с храна и алкохол или ненужни други глезотии, които се купуват за новогодишната софра.
За най- прагтичните инай- любознателните, туристическите агенции в града се надпреварват с интересни предложения за новогодишни екскурзии в Европа, Азия и Африка, като цените на дестинациите варират от 250 лева до 7 хиляди.

Сред екстрите е и посрещане на Нова година в Лапландия.