Кристина Попова от ППМГ „Никола Обрешков“ е 55-та Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова, също от ППМГ „Никола Обрешков“ и Дебора Маркова от СУ „Екзарх Антим I“. Изборът на журито, оглавено от директора на Технически колеж-Казанлък към Технически университет- София професор Ивайло Ганев, измежду 23 казанлъшки абитуриентки бе направен по време на красив конкурс-спектакъл, пpоведен вечерта на 19 май в залата на Дома на културата „Арсенал“. Залата бе предоставена безвъзмездно за чаканата от всички казанлъчани церемония, а в програмата участва и Фолклорния ансамбъл на „Арсенал” АД, с ръководител Христо Стоянов.
Преди обявяването на новата Царица Роза, млади дами се представиха пред публиката в сценични облекла, с танц на огнения ПАМБОС Агапиу и неговата партньорка Елисавета Христова – специални гости на конкурса. След това дефилираха във фолклорни носии на побратимени на Казанлък градове от цял свят, изработени от казанлъшките читалища НЧ“ЖАР - 2002“ и НЧ“Пробуда“, с.Копринка. Темата за побратимяванията на Казанлък бе интересно вписана на сцената. Кандидатките за престижната титла разказваха накратко историята на сближаването на Града на розите с градове от различни точки на планетата. На финала на своето представяне претендентките за короната демонстрираха елегантна походка в официални вечерни облекла.
Всички красавици получиха много дарове. Традиционно, всяко момиче получи цветя и подаръци за спомен от кмета на Казанлък Галина Стоянова. Сред най-важните награди, дарени от спомоществователи и приятели на Града на розите, освен традиционния билет за посещение в Япония от Посолството на Япония, Кристина Попова и нейните подгласнички, догодина, в Шанхай, ще участват в международна туристическа борса, представяйки Казанлък.
55-то издание на конкурс-спектакъла „Избор на Царица Роза“ бе предавано на живо на голям екран на централния площад „Севтополис“ и в социалните мрежи!
Веднага след избора на Царица Роза 2023 спектакълът с огнените танци на ПАМБОС Агапиу с приказно влакче бе пренесен на площада за представяне на претендентките за короната, Царицата и нейните подгласнички пред широката публика. Изборът на Царица Роза даде старт на богата програма, посветена на 120-годишнината на Празника на розата.