Коледарска група от детска градина „Буратино“ усмихнаха арсеналци в един от последните работни дни на годината. Те изпълниха едни от най-хубавите коледни песни и с наричанията си пожелаха здраве, берекет и благоденствие на оръжейниците.
Малчуганите бяха посрещнати в Главна дирекция лично от генералния директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев и неговия екип. Всеки от тях бе дарен от буратинчетата с ръчно изработено ангелче, ефектна добавка към украсата на коледната елха. След това групата посети и работещите в сградата на централния стол и в тази на бившия изчислителен център. Навсякъде децата бяха посрещнати с радостни емоции, а арсеналци също ги дариха с много лакомства и подаръци.
В градината представители на дружеството от секритариата на Главна дирекция – Ваня Станилова, Гергана Маргаритова, Петя Николова и Бойка Манчева от синдикалната организация на КНСБ в дружеството, дадоха още персонални подаръци за всеки от възпитаниците на детското заведение. Специално бяха отличени и медалистите, успешно представили се на ноемврийския кръг на Националното състезание „Многознайко“, което този път бе в областите на изобразителното изкуство, българския език и математиката.
„Благодарим за грижите за нашите деца, за вниманието и съпричастността, които винаги получаваме от ръководството на „Арсенал“ АД и от синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в дружеството, както и на всички арсеналци. Вярваме, че тези наши жестове носят много радостни емоции и затвърждават сътрудничеството и доброто взаимодействие между нас. Всичко което правим в градината, го правим в името на децата. Пожелаваме на всички весели празници и много успехи през Новата 2023 година!“, сподели директорът на градината Гергана Палиева.
Покрай многото дарове, коледарите, според обичая, събраха при коледуването и пари, с които ще бъдат закупени играчки за група „Алиса“, от която са и малчуганите, изпълнили песните и наричанията за празника.