„Във фокуса на вниманието на Консултативния съвет по култура и туризъм към Община Казанлък през 2023 г. ще бъде юбилейният 120-и Празник на розата“, това каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова по време на последното за тази година заседание Съвета.


Редовната среща се проведе в обновената Зала № 6 в сградата на Общината. Участниците в заседанието обсъдиха различни предложения за нови акцинти в културните събития в празничната програма догодина. „Тази среща е само началото на поредица от разглеждането на различни идеи за атрактивни събитгия“, посочи кметът Стоянова.
По време на разговорите бяха представени основните дейности на новосъздаденото общинско предприятие по туризъм „Казанлък АРТ“.



Има голяма вероятност още през 2023 година в Казанлък да има указателни табели по улиците. Проектите бяха представени от омбудсмана Гинка Щерева, която посочи участието на ученици от Художествената гимназия, ХГ "Св. св. Кирил и Методий", СУ „Екзерх Антим I”, ПГ „Иван Хаджиенов”, както и включването на историци и експерти. Предвидени са през следващата година като начало да бъдат поставени нови указателни табели на 19 кръстовища по централните булеварди „Княз Александър Батенберг”, „23-ти пехотен Шипченски полк” и „Розова долина”. Като стрелки на кръстовищата ще бъдат поставени 36 указателни табели. Други 16 табели, с по-голям размер, ще бъдат разположени на височина 5.20 метра. Те ще бъдат поставени на основните пътни артерии на светофарите. Към момента избраният цвят е в гамата на пастелно тъмнорозово, което да кореспондира с цветовете на Казанлък, свързани със символа на града – маслодайната роза.