Да бъдат засадени нови 200 хиляди дървета през тази година, като общият им брой да стане 1 милион нови дървета в България за последните три години.
Това е тазгодишната цел на инициативата „Засаждаме бъдеще“ на стотици доброволци и природолюбители от цялата страна, обединени от каузата на платформата gorata.bg.
Инициатор и вдъхновител на кампанията за засаждане на нови дървета в България е габровецът Никола Рахнев, който получи и приза за Будител на годината 2019 за своята платформа gorata.bg, чрез която органиизира засаждането на 622 хиляди дървета в България.

Казанлъчани също могат да станат част от тази кауза, като заяват желанието да засаждат нови дървета и създават нови гори.
Тазгодишната цел на пратформата е общият брой на засадените нови дървета да стигне 1 милион.
До момента общият брой на засадени дървета е над 800 хиляди броя, залесената територия е от над 2 млн. кв. метра. Над 200 хиляди са били участниците в кампанията, като половината от тях са били деца.

През миналата година дръвчета са засаждани в над 500 населени места в страната. Само през 2019 година доброволците в „Създаваме бъдеще“ са засадили 400 хиляди броя дръвчета и други 220 хиляди медоносни.

През 2019 година платформата gorata.bg провокира детската любов към природата с кампанията за подаряване на 50 000 български деца комплекти за отглеждане на собствено дърво, като с това се цели да се помогне на 50 хиляди деца да отгледат собствено дърво.
Повече за тази възможност на www.gorata.bg/jaladi

Мотивите на вдъхновителите на кампанията, са е че децата са нашето бъдеще и в тях има смисъл да се влагат усилия, за да бъдат вдъхновявани, да се учат.
Мотивът на един от съмишлениците на платформата- Nikola, който влага няколко хиляди лева в тази иниицатива е, че обществото ни, държавата, Земята, имат нужда от млади хора, които да израснат с разбиране, грижа и любов към природата.
С вяра, че всичко е в ръцете им и че сами правим света, в който живеем и сами можем да засадимя и отгледаме бъдещето.
След покана за безвъзмездно дарение, над 150 общини в цяла България се включиха проактивно, желание да комплекти са изразили над 88 000 желаещи български деца.

Община Казанлък също може да стане част от тази кауза.

Последната такава нова гора е създадена преди някоко дни- на 3-ти март в Харманли.
Следващият град, който се вкючва в инициативата за 1 млн. нови дръвчета е Разлог. Там кампанията по засаждането на нови дръвчета е на 5-ти април.

Ако вие сте сред желаещиете да се роди поредната нова гораи да дадете своя принос към засажаднето на 1 млн. дръвчета в България, може да се свържете с инициаторитеи вдъхновителите на кампанията от „Създай бъдеще", чрез платформата gorata.bg
От есента на миналата година Гората.бг започна и изкупуване на гори из цяла България, с цел тяхната консервация. Тези гори ще бъдат опазвани и постоянно обгрижвани от лесовъди, подръжници на каузата, за да се съхранят до дълбока старост.Мотивът е, че старите гори са изключително ценни за природата, тъй като със своите вековни дървета представляват цялостна екосистема, богата на биоразнообразие
Целта е да се създадат множество "резервати" из цяла България, които да съхраняват и насърчават местното биологично разнообразие.

Ако имате желание да сте част от това и да подкрепите иинициативата, то
Банковата сметка е:
IBAN: BG33 UNCR 7000 1522 7188 62
Титуляр: Фондация „77“
Банка: Уникредит Булбанк АД
Основание: за консервиране
Дарения могат да се правят и с paypal: