По 25 балона полетяха днес от дворовете на училища и Сдружение „ Бъдеще за децата с увреждания” в Казанлък. Училища в общината откликнаха на призива на Сдружение „ Бъдеще за децата” да бъде отбелязан Световния ден за борба с тормоза в училище. Учениците в казанлъшките училища облякоха розови дрехи, подредени бяха тематични изложби, направени бяха мултимедийни презентации и анкети сред учениците, както и пана с послания. Проведени бяха тематични часове свързани с агресията .
По училищното радио на СОУ „Екзарх Антим прозвуча предаване с историята и символиката на този ден и всичко свързано с неговото отбелязване. В ОУ „Паисий Хилендарски” в Хаджидимитрово бяха проведени забавни и образователни занимания за най-малките. Децата изработиха и къщичка на добрите дела. С учениците от 5 до 8 клас в Хаджидимитрово бе проведена анкета на тема „Агресията в училище „, разпространени бяха постери „ Да на приятелството, не на тормоза”. В Художествената гимназия на картонена тениска във фоайето бяха оставени розови послания срещу училищния тормоз.
Световният ден за борба с тормоза в училище бе отбелязан с редица инициативи в основните училища „Георги Кирков”, „ Паисий Хилендарски”, „Мати Болгария” в Казанлък и училището в Ръжена.