Днес е на лекции в Тракийския университет, където следва „Ветеринарна медицина”. Снощи бе солистка в тържествения концерт на балетна формация „Дива денс клуб”, където танцува 14 години. Утре лети за Япония. В Токио ще засажда български рози, а във Фукуяма ще бъде специален гост на Празника на розата в далечния град. Това е Цветелина Иванова. Настоящата Царица Роза, избрана на 47-ия конкурс за красота в Казанлък. Тя умело балансира между обичайните занимания за едно интелигентно 20-годишно момиче като балета и следване на висше образование и отговорността, която носи като посланик на Казанлък и Долината на розите в България и по света.


Лъчезарна, слънчева, красива. И величествена. „Родителите ми ме възпитаваха да бъда скромна, не съм имала голямо самочувствие. Изборът ми за Царица Роза миналата година бе изненада за мен, защото съм свикнала да съм част от нормалните момичета. Всъщност, това е важното - величието да го носиш, а не да го демонстрираш и се надявам да съм го постигнала.


Каузата на Цветелина Иванова е да влага своя дан в развитието на Казанлък. Избрала си е да стане ветеринарен лекар и като такава да се завърне в родния град. Царската корона пък й дава възможността да популяризира града на розите в България и по света. Приела е това като огромна отговорност и се радва, когато градът става все по-опознаваем, благодарение на нейните усилия.


В свободните си минути между лекции, упражнения, пътувания и официални участия тя обича да чете, да ходи на театър, да гледа хубави филми. Любимите й книги са „Малкият принц”, „Клетниците”, „Крадецът на книги”. Харесва българските филми с участието на Тодор Колев и Георги Парцалев, както и култовите ленти за българското кино „Време разделно” и „Вчера”.

Благодарна е на Станко и Денница Таневи, които са били нейни ръководители в балетна формация „Дива денс клуб” и са я научили на упоритост, постоянство и работа в екип – качества, които й помагат не само в танците, но и в следването, и в живота. Радостна е, когато разказва на своите колеги в Тракийския университет за Празника на розата в Казанлък и се оказва, че те нямат търпение да го посетят тази година и да видят на живо тържествата, посветени на маслодайната роза. Щастлива е, че вече за втори път ще посети Страната на изгряващото слънце и ще бъде посланик на България и на казанлъшката Долина на розите – чест, която приема като мисия и отговорност.