Актьор от екипа на най-успешния български игрален филм за тази година - „Каръци“, от днес е в трупата на общинския театър на Казанлък.

Ивайло Драганов, който в „Каръци“ играе със собственото си име – Иво, е завършил класа на популярния и обичан актьор, режисьор и професор в НАТФИЗ, Ивайло Христов. Филмът на Ивайло Христов, в който участва и Драганов, спечели преди по-малко от месец Голямата награда в 37-то издание на престижния международен Московски кинофестивал - „Златният Св. Георги“. Филмът е специално направен за момчетата и момичетата от класа на професора, сред които е и Драганов. Той се снима и в други филмови продукции, които се реализират и в момента. Артистичните му умения се допълват от сценичната акробатика, сценичния бой и ритмичната импровизация, която е негово амплоа. Бас китарата и волейбола, са другите дарби на Ивайло Драганов, който, освен всичко останало, е и добър футболен коментатор.
Младият актьор, който от днес е част от щатния състав на Театър „Любомир Кабакчиев“, участва в художествените продукции на Независимата артистична организация „Клас“, която през 2013-та година обедини абсолвенти от класа на Ивайло Христов. Особено успешен проект на „Клас“, в който се изяви през току що отминалия театрален сезон, новият колега в трупата на казанлъшкия театър, е „Мизантроп“, постановка на младия, но вече запомнящ се с режисурата си, Петър Денчев. Ивайло Драганов пристигна преди обяд в Казанлък, за репетиции в новата постановка на Театър „Любомир Кабакчиев“, която стартира днес. Премиерата се очаква за 20-и октомври, когато е 17-ият рожден ден на общинския културен институт.
Новият проект в Казанлък е дело на режисьора Николай Гундеров, който през миналата година постави тук „Фенове“ от Елин Рахнев. Постановката на казанлъшкия театър е по класическо западноевропейско литературно произведение, специално адаптирано от Гундеров за местната трупа.
Николай Гундеров работи на престижни театрални сцени у нас и в чужбина. Поставя в Народния театър, Сатиричния театър, отлично познат е на чешката публика. През миналата година, в Казанлък, по време на репетициите на „Фенове“ от Елин Рахнев, го намери новината за първото място със „Сълза в супермаркета“ от конкурса на името на Славка Славова. Конкурсът е за драматургичен текст на нова камерна българска пиеса. Миналата година режисьорът, който от днес събра за рапетеции трупата на Казанлък, спечели и Наградата на публиката от Гранд-Фестивала на смеха на в Моравския народен театър на чешкия град Оломоуц със „Слуга на двама господари“ по Карло Голдони.
Гундеров е завършил режисура в Академията за изящни изкуства в Прага.
Носител е и на Наградата за режисура на Чешката театрална академия през 2005-та за „Вернисаж“ от Вацлав Хавел. Гундеров е и автор на текстове. Има отличие за дебютант от „Южна пролет“ и награда от Шуменския фестивал за нова българска драма. Играл е и във филм на гениалния Ирджи Менцел.