40% от нас отидоха до урните до 17 часа

С 10% средно е по-висока избирателната активност в селата на община Казанлък, в сравнение с тази в града, както по отношение на броя гласували, так и по отношение на гласувалите в местния вот,така и за националния референдум. Според Ваня Иванова, секретар на общинската администрация, в селата средния процент на гласувалите е 45%, а в града – 35%.
Към 17 часа в изборите за местни органи на властта в община Казанлък са гласували 40, 01% от имащите право на глас, или 26 380 граждани. 21 167 от тях или 30.07% са гласували и в националното допитване.
Без съществени нарушения преминава до момента изборнияпроцес, уточняват от ОИК. Два часа преди обявения официален край на днешния изборен ден, пред избирателните секции започват да се образуват опашки от чакащи. Между 5 и 30 минути се чака на някои места в Казанлък, за да се гласува.

Междувременно все още не е ясно какво ще реши ОИК в Павел баня, по отношение на изборите в село Александрово, след като стана ясно, че в селото, от което е родом единият от кандидатите за кметове на община Панел баня, на практика тайната на местния вот е опорочена.