1186 решения в 58 заседания взе Общинският съвет на Казанлък за мандат 2015-2019, включително 47 решения от сесията на 26 септември. От приетите преди последната сесия 1139 решения, по съдебен път са обжалвани 15 решения, от които са отменени само 2. Това отчете председателят Николай Златанов в края на четирите години работа на местния парламент.

58 заседание на Общинсияи съвет на Казанлък бе и последното в този мандат 2015-2019.

Като безспорен успех той отличи приемането на 4 важни устройствени плана – Общ устройствен план на община Казанлък, с което малко общини в България могат да се похвалят. Имаме още Общ устройствен план на град Казанлък, на Долината на тракийските царе, Интегриран план за градско възстановяване и развитие. Акцентира върху обновяването и модернизирането на образователната инфраструктура на територията на общината, откриването на висше техническо училище в Казанлък. С Инвестиционната програма, която съветниците са утвърждавали всяка година от изминалия мандат, са изградени нови паркове, облагородени са междублокови пространства, създадени са места за отдих и игри в целия град. За асфалтиране са вложени 18 милиона лева – от бюджета на Общината и финансиране от Правителството, с което са подновени 358 улици в града и населените места. Подменени са тротоари за близо 1 милион лева.

Поставено е началото на мащабен проект, свързан с тракийската цивилизация, който ще превърне нашата Долина в световна атракция - проектът „Светът на траките”. Подкрепен е още един мащабен проект - „Интегриран градски транспорт”, чрез който ще бъдат осигурени електробуси за обществения превоз. С решение на ОбС са предоставени на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” два имота, с които да бъде стабилизирано състоянието на здравното заведение. Заслуга на Общинския съвет е финансовата подкрепа за младите семейства по програмата „Ин витро”, както и за лекари – специализанти в общинската болница.

Той подчерта още предстоящата работа по ремонта на надлез „Катекс” както и други обекти от пътната инфраструктура, за които ОбС е дал подкрепата си и предстои да бъдат изпълнени до края на 2019 година. До края на година ще бъде регистрирана и ще започне дейността си „Индустриална зона – Казанлък” с цел изграждане на новия индустриален парк по пътя Казанлък-Бузовград.

„Искрено се надявам, че при изпълнение на служебните си ангажименти всеки един от нас е следвал положената в началото на мандата клетва: „Във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Казанлък и да работя за тяхното благоденствие”, завърши отчета си Николай Златанов.