Съветниците от  ГЕРБ обърнаха гръб  на БСП


Странно решение взеха съветниците от групата на ПП ГЕРБ в Казанлък, когато в днешната сесия дойде време за питанията на колегите им от „БСП Лява България”. В буквален и в преносен смисъл те им обърнаха гръб и напуснаха заседанието на местния парламент. Преди този ход, от името на групата, политическа позиция изрази Иван Гитев. Той мотивира решението за напускане на заседанието в този момент по следния начин: „Ние сме да се отправят питания, но не можем да възприемем политически питания, които да не засягат обществения интерес, а по-скоро личния и корпоративни интереси. Общоизвестен е фактът, че има съдебни дела между фирма „Би Би Си Кейбъл” и Медийна група „Вис Виталис”. Известен е фактът, чия собственост е медийната група и коя партия подкрепя. Смятаме, че сме си свършили основната работа днес, а и всички питания имат писмен отговор.”Представителите на останалите групи съветници останаха на заседанието, при което чуха самите питания – на Моника Динева, свързано с проект на „Би Би Си Кейбъл” ООД по полагане на оптичен кабел и за полагане на допълнителна тръба по трасето за безвъзмездно ползване от Община Казанлък. Второто питане бе на Теодора Иванова дали Община има публичен регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение. По думите на съветничката от „БСП Лява България” „има голямо обществено недоволство от мащабното изсичане на дървета в община Казанлък”. Тя се мотивира още и с това, че е важно гражданите да знаят кои точно са зелените площи и във връзка с Наредба 4 относно забраните за спиране и паркиране на тези места.


Третото питане бе на съветника отляво Пламен Караджов относно публикуването на обяви за търгове за продажба на общински имоти в Казанлък и Средногорово. Според Караджов „обявата за търг на 13 юни е публикувана на сайта на Община Казанлък на 14 юни, т.е. един ден след търга”.


Отговорите на общинска администрация са предоставени в писмена форма на питащите, стана ясно по време на сесията.


В началото на сесията днес между ГЕРБ И БСП прехвърчаха искри и повод мотивите на председателя на ОбС Николай Златанов да не пожелае заместник-председател от групата съветници "БСП Лява България".

На заседанието за заместник-председател от ДПС бе избран Ридван Илияз, на мястото на станалия народен представител Халил Летифов.