Ще разпитват свидетели за кметските избори в Павел баня

С разпит на свидетели ще продължи в сряда, 18 ноември делото за изборите за кмет в община Павел баня, което е обект на Административния съд в Стара Загора. Това каза Халил Летифов, областен лидер на Движението за права и свободи, след като след близо 2 часово заседание днес, в късния следобед състав на Административиня съд в Стара Загора е дал ход на делото. То бе образувано по подадени две жалби за избор на кмет на община Павел баня .Жалбите са от неуспелия кандидат на ДПС Исса Бесоолу, който загуби на балотаж от настоящия кмет на Павел баня Станимир Радевски с 39 гласа. Втората жалба по казуса е от Областния съвет на ДПС. Претенциите на жалбоподателите са за опорачаване на вота.

Делото в Административния съд започна с час закъснение и заседаниете по него продължи близо 2 часа. Съдебният състав е насрочил ново заседание по казуса за 18 ноември, сряда, на което заседание ще се разпитват свидетелите на двете страни.
Съдебният спор за изборите в Павел баня започна миналата седмица с отлагане на разглеждането по същество, по искане на защитата на избрания кмет с мотива, че не е запозната с естеството на едната от двете подадени идентични жалби