ГЕРБ и Патриотите се разбраха - Бойко Борисов ще е премиер


Правителството ще с ясен мандат от 4 години, с премиер Бойко Борисов. За това се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти на първата си официална среща, която се проведе в Народното събрание, съобщава Vesti.bg, цитирайки БТА.


На срещата повече около час е присъствал и Бойко Борисов, който лично оглави преговорния екип на ГЕРБ.


„До момента министерски постове не са разпределяни, уточняват се програмните точки, по които ще се работи“, съобщи лидерът на АТАКА Волен Сидеров.


До края на седмицата двете страни ще имат още едни разговори, но засега не се ангажираха кога ще има кабинет „Бойко Борисов 3”.


„Оптимисти сме, разговорите са конструктивни“, е оценката на Волен Сидеров. Той отклони въпроса дали коалицията ще е двойна или тройна, както и дали ще бъдат подписани отделни координационни споразумения между ГЕРБ и всяка една от формациите от Обединените патриоти, с аргумента да не се „замърсява атмосферата“.


„Аз съм доволен, че колегите от Патриотичния фронт са много отговорни“, каза бившият, а почти сигурно и бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов. Делян Добрев от ГЕРБ заяви: „Това беше първата официална среща между преговорните екипи. Това, което е ясно до момента е, че правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години, нито има спор по отношение на това кой ще е премиер.”


Следващата среща ще бъде до края на седмицата. В предстоящите няколко дни експертите в двете партии ще работят по предизборните програми така, че да съставят една обща управленска програма“, уточни Добрев и добави, че са си говорили за политики в предизборните програми, където имат до голяма степен покриване на идеите за развитието на страната.